Digitale school?!

Orion is een echte 21e eeuwse school. We vinden het vanzelfsprekend dat iedere leerling de beschikking heeft over een laptop binnen een draadloos netwerk. Het onderwijs op het Orion Lyceum is digitaal georganiseerd. Je maakt gebruik van een laptop die door de school ter beschikking wordt gesteld.  Opdrachten, lesstof, uitleg, voorbeelden en hulpmiddelen zijn op de elektronische leeromgeving van de school, terug te vinden. We gebruiken overigens daar waar het handig en verstandig is ook ‘gewoon’ boeken. Een laptop is immers evenals een boek een hulpmiddel om jouw wereld groter te maken.

Bij het onderzoek en de presentatie daarvan speelt de digitale techniek een belangrijke rol. En leerlingen en leraren maken jou daar wegwijs in.

Onze digitale leeromgeving  wordt steeds verder uitgebouwd.  Leren doe je immers overal en altijd. Daarom heeft iedere Orion-leerling een online werkplek, een Orion e-mail account en handige apps voor op de telefoon en thuis om waar dan ook toegang te hebben tot deze leeromgeving. Voortdurend wordt leerlingen, ouders en personeel gratis en open-source software ter beschikking gesteld ter ondersteuning van het leren. Vanaf schooljaar 2014 zijn onze leerruimtes voorzien van handige eigentijdse touchscreens. Helemaal Orion!

Deze software gebruiken we o.a.:
Onderstaande software wordt op Orion vaak gebruikt en is hier te downloaden: