Hoogbegaafd?

Ben je hoogbegaafd? Misschien is Orion iets voor jou. Maak een afspraak met onze deskundige. Hoogbegaafden zijn er immers in vele soorten en maten. En het is de moeite waard om na te gaan wat wij voor jou kunnen betekenen.

20% van onze leerlingen is hoogbegaafd. En het allergrootste deel hiervan ontwikkelt zich op een hele goede manier. Dat heeft alles te maken met de aard van ons onderwijs.

Per jaar doe je drie onderzoeken die te maken hebben met verschillende leergebieden. Je kunt hierbij de vragen onderzoeken die je eigenlijk altijd al had willen stellen. Daarom is het onderzoek hét vak waarin je je interesses en passies kunt ontdekken en onderzoeken. En wij dagen je uit om hierbij echt de diepte in te gaan.

Bij de 'gewone' vakken kan de lesstof worden gecompact (ingedikt) en bieden we je verdiepingsopdrachten aan. Daarnaast hebben we keuzecursussen, Studium Generales en Orion cinema, waarin je jezelf nog meer kan verrijken.

Op het Orion word je begeleid door leergroepbegeleiders en docenten die begrijpen wat hoogbegaafdheid is en die weten hoe ze de lesstof voor jou uitdagend kunnen maken. Er is een fijne sfeer, waarbij iedereen elkaar kent en je de kans krijgt om samen te werken met andere hoogbegaafde kinderen.

Nieuwsgierig? Neem contact op met mw. Floor Oomens (info@orionlyceum.nl). Zij maakt graag een afspraak met jou en je ouder(s) / verzorger(s) om een goed gesprek te voeren over wat onze school voor jou kan betekenen.