Leerlingprofiel

Orion-leerlingen leveren een extra inspanning voor het onderwijs dat onze school onderscheidend maakt: onderzoek, autobiografie, presentatie en actief bezig zijn met hun toekomst.

Op sommige of meerdere gebieden ben je misschien al heel erg goed. En op andere wat minder. Dat is nou het bijzondere en leuke van onze school: bij ons mag je uitgroeien tot de beste versie van jezelf! En daar helpen wij je graag bij.

We verwachten van Orion-leerlingen dat ze:

- al een beetje zelfstandigheid hebben

- willen samenwerken

- onderzoekend willen leren en hier plezier in hebben

- open staan voor nieuwe ervaringen

- het leuk vinden om te presenteren of dit graag willen leren

- willen nadenken over zichzelf en de wereld om hen heen

- willen nadenken over de zaken die goed en minder goed gaan.
  En steeds beter willen worden in wat ze doen

- bereid zijn om op verschillende manieren hun schoolwerk aan te pakken

- afwisselend digitaal en analoog werken. Leren met een laptop
  voor het ene vak en met boek en schrift bij het andere vak.

Iedere leerling die zich op Orion Lyceum aanmeldt, krijgt een intakegesprek. Tijdens dit gesprek willen wij graag weten wie je bent en waarom je graag naar onze school wilt komen.

De aannamecommissie kijkt niet alleen naar het advies van de basisschool, maar ook naar de onderwerpen die tijdens het intakegesprek worden besproken.