Berk maakt film voor school-tv

‘Hoe maak je een youtube filmpje?’. Orion-leerling, Berk Aarts legt via een filmpje aan de Nederlandse groep-8 leerlingen uit hoe je dat doet! Berk heeft voor het school-TV project ‘Mediamasters’ een creatieve bijdrage geleverd. Tijdens de week van de mediawijsheid kunnen de groep-8 leerlingen in Nederland kennis maken met de filmische kunsten van Berk. Berk wil vooral laten zien hoe eenvoudig en leuk het is om creatief te zijn met film.

De oud-havo leerling was al op jonge leeftijd een ‘mediamaster’. Via zijn eigen youtube-kanaal ‘Berkey-bites’ publiceert hij vrijwel wekelijks nieuwe filmpjes. Tijdens de lessen op het Orion Lyceum zijn leraren niet verbaasd wanneer huiswerk of toetsen worden ingeleverd in de vorm van een film. Berk’s filmpje werd verwerkt in een lespakket dat via school-TV onder de aandacht wordt gebracht. Mediawijsheid is een vak dat gegeven wordt op het Orion Lyceum in Breda. Berk wil na het behalen van zijn diploma filmmaker worden.