VO Breda / Centrale Voorlichting

Leerlingen uit groep 8 van de basisschool staan samen met hun ouders voor een grote beslissing: namelijk de keuze voor een goede school voor voortgezet onderwijs. Niet iedere school is zomaar de juiste school voor een kind. Gelukkig kent het Bredase onderwijs een grote variëteit. Tijdens de Centrale Voorlichting presenteren alle Bredase scholen voor voortgezet onderwijs zich onder één dak. Dit biedt u de mogelijkheid in één avond kennis te maken met de diverse scholen en schooltypen.

Wanneer?

De Centrale Voorlichting vindt ieder jaar plaats in het pand van het Florijn College in Breda. Meer informatie kunt u vinden op de website www.vobreda.nl

Voor wie?

De Centrale Voorlichting is bedoeld voor:

• leerlingen uit groep 8 van de basisschool en hun ouders,
  • afkomstig uit het BOVO-gebied, te weten gemeente Breda en de gemeenten Alphen / Chaam, Baarle Nassau, Terheijden / Wagenberg, Ulicoten, Rijsbergen / Zundert, Rijen / Made / Drimmelen.

Gezien de beperkte beschikbare ruimte is het niet de bedoeling dat niet-genodigde basisscholen uit andere gemeenten onaangekondigd de Centrale Voorlichting bezoeken. Wij danken u voor het begrip.

Toegangsbewijs

VO Breda stuurt elk jaar aan bovengenoemde groep via de basisschool een uitnodiging en toegangsbewijs met datum en tijdstip waarop zij tijdens de Centrale Voorlichting worden verwacht.

De Centrale Voorlichting is enkel toegankelijk voor personen met een toegangsbewijs.

Bezoekersinfo:

Locatie:
Florijn College (voormalig Ignatius Ziekenhuis)
Wilhelminasingel 33, 4817 JX Breda

Voor een routebeschrijving verwijzen we u naar de website www.florijn.nl.
Als u met de bus komt, kunt u de route opvragen via www.9292ov.nl.

Parkeren:
Gezien de te verwachten drukte raden we aan ± 20 minuten vroeger te komen om een parkeerplaats te vinden voor de auto.

U kunt de auto parkeren op de volgende plaatsen:
- Wilhelminasingel
- Ignatiusstraat
- Brabantlaan
- Chasséterrein
- Chasséparking (overdekt)

- NHTV terrein: u kunt gratis parkeren op het terrein van de Nationale Hogeschool voor Toerisme en Verkeer (NHTV) aan de Mgr. Hopmansstraat 1 dat speciaal voor bezoekers van de Centrale Voorlichting beschikbaar is gesteld. Deze parkeergelegenheid ligt op 400 meter van het Florijn College. www.nhtv.nl

Binnen de singels geldt betaald parkeren tot 22.00 uur.
Het parkeerterrein van het Florijn College is tijdens de Centrale voorlichtingsavonden gereserveerd voor de voorlichters. De fietsenstalling is bereikbaar via de Ignatiusstraat.