PTA/Examen

Programma van Toetsing en Afsluiting (PTA)

Havo

Vwo

Examen

Afwezigheid schoolexamen

Modelverklaring afwezigheid schoolexamen

Examentraining

Extra examentraining in de buurt

Om ervoor te zorgen dat uw kind zich optimaal kan voorbereiden op de (school)examens, bieden wij de mogelijkheid om een extra examentraining te volgen. Wij zijn daarom een samenwerking aangegaan met Lyceo. Dit zorgt ervoor dat de examentrainingen plaatsvinden bij ons in de buurt, namelijk op het Graaf Engelbrecht in Breda en worden aangeboden tegen een gereduceerd tarief.

Direct inschrijven
Inschrijvingen voor de examentraining via www.lyceo.nl/decampus

Wij raden u van harte aan om niet te lang te wachten met inschrijven zodat u verzekerd bent van een plek.

Meer weten?

Heeft u vragen of wilt u meer informatie over de examentrainingen of over Lyceo? Neem dan contact op met Lyceo door te bellen naar 071-79 000 40 of kijk op www.lyceo.nl.

Om de documenten te openen heeft u Adobe Reader nodig.

Mijneindexamen.nl beschikbaar voor alle examenkandidaten:

Ook dit jaar is mijneindexamen.nl  weer beschikbaar voor alle examenkandidaten. Deze site is ontwikkeld als mobiele webapp voor smartphone of tablet. Daarnaast is de website natuurlijk ook via de computer goed toegankelijk.

Tip: De website is geschikt voor weergave op laptops en digitale schoolborden. Mentoren kunnen de website klassikaal met leerlingen bekijken en gebruiken.

Op mijneindexamen.nl kan de examenkandidaat zijn of haar examenrooster op maat samenstellen, door niveau (vwo/havo/vmbo) en vakkenpakket te selecteren. Bij ieder vak worden de toegestane hulpmiddelen weergegeven, en na afname verschijnen de correctievoorschriften online. De website biedt daarnaast praktische informatie ter voorbereiding op de examens: oefenexamens, de slaag-/zakregeling, algemene regels en tips. Mijneindexamen.nl is verder ook geschikt voor leerlingen die de flexibele digitale examens vmbo BB/KB doen. De site is dit jaar aangevuld met informatie over de rekentoets.

Tip: Mocht u op mijneindexamen.nl  het rooster van bijvoorbeeld havo geselecteerd hebben en u wilt ook het vwo-rooster laten zien aan uw leerlingen dan kan dat als volgt. Door in het menu ‘kies je vakkenpakket’ en vervolgens het pijltje naar links aan te klikken of door in het menu te kiezen voor ‘volledig rooster vwo’, kunt u het getoonde rooster wisselen.