Studietoelage

Tegemoetkoming schoolkosten

Vanaf schooljaar 2015 is de tegemoeting schoolkosten verdwenen. In plaats daarvan is het kindgebonden budget van de Belastingdienst verhoogd. Meer informatie kunt u vinden via de website van de Belastingdienst: www.toeslagen.nl.

Tegemoetkoming scholieren van 18 jaar en ouder

Informatie hierover kunt u vinden op de website www.duo.nl/particulieren/scholier of via de DUO infolijn 050 – 5997755, elke werkdag geopend van 09.00 – 17.00 uur.

Stichting Leergeld

Sinds enige tijd bestaat er in Breda de Stichting Leergeld. Deze richt zich op ouders van schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar: met een laag inkomen; woonachtig in de gemeente Breda en directe omgeving; die hun kosten niet of slechts gedeeltelijk vergoed krijgen via de Bijzondere bijstand, de GGD, de WTOS van de IBG of een andere algemene regeling; die hun kosten pas op een later tijdstip vergoed krijgen, waardoor er een tijdelijke financiële nood ontstaat. Voor meer informatie kunt u kijken op www.leergeld.nl.