Studietoelage

Tegemoetkoming schoolkosten

Vanaf schooljaar 2015 is de tegemoetkoming schoolkosten verdwenen. In plaats daarvan is het kindgebonden budget van de Belastingdienst verhoogd. Meer informatie kunt u vinden via de website van de Belastingdienst: www.toeslagen.nl.

Tegemoetkoming schoolkosten

Vanaf schooljaar 2015 is de tegemoetkoming schoolkosten verdwenen. In plaats daarvan is het kindgebonden budget van de Belastingdienst verhoogd. Meer informatie kunt u vinden via de website van de Belastingdienst: www.toeslagen.nl.

Tegemoetkoming scholieren van 18 jaar en ouder

Informatie hierover kunt u vinden op de website www.duo.nl/particulieren/scholier of via de DUO infolijn 050 – 599 77 55, elke werkdag geopend van 09.00 – 17.00 uur.

Stichting Leergeld

Sinds enige tijd bestaat er in Breda de Stichting Leergeld. Deze richt zich op ouders van schoolgaande kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar: met een laag inkomen, woonachtig in de gemeente Breda en directe omgeving, die hun kosten niet of slechts gedeeltelijk vergoed krijgen via de Bijzondere bijstand, de GGD, de WTOS van de IBG of een andere algemene regeling, die hun kosten pas op een later tijdstip vergoed krijgen, waardoor er een tijdelijke financiële nood ontstaat. Voor meer informatie kunt u kijken op www.leergeld.nl.