Onze manier van leren

Het Orion Lyceum is de enige school voor Havo en Vwo in Breda waar iedereen elkaar kent. Dat maakt dat we van de manier van leren kunnen zeggen: met elkaar de wereld en jezelf te ontdekken.
Bovendien gaat ‘leren’ bij ons een beetje anders. Dat doe je vooral door allerlei dingen vanuit je eigen interesses te ervaren. Door zelf te onderzoeken waar je talenten liggen en waar je echt voor wilt gaan.
Op het Orion Lyceum werk je op allerlei manieren: aan je chromebook, met boeken en je doet zelf onderzoek. Ook komen er regelmatig mensen van buiten de school vertellen over hun werk en passie. Dat gebeurt tijdens onze Studium Generale op een aantal vrijdagmiddagen en tijdens de keuzecursussen.

Of je nu over het internet surft, op school bent, door het luchtruim vliegt, over land gaat of op zee bent; vaak is het belangrijk om te weten waar je bent. En dat je erop kunt vertrouwen dat je de goede kant op gaat. Daarbij begeleiden onze leraren je intensief, zodat je goed wordt voorbereid op de eisen die er voor Havo en Vwo worden gesteld. Je kunt bij ons alle afstudeerprofielen kiezen.

Webdesign: Webgrades