en aanmelding

Nu je in groep van de basisschool zit, mag je iets kiezen. Namelijk de school waar je straks een hele tijd verder gaat met het ontdekken en ontwikkelen van je talenten.

We willen jou op weg helpen door iets over de bijzondere kenmerken van onze school te vertellen. We hebben hiervoor diverse PR-activiteiten opgezet, houd hiervoor de website in de gaten.

Je komt voor aanmelding bij het Orion Lyceum in aanmerking als je een positief havo/vwo-advies hebt van de basisschool.  Het is belangrijk dat jij je thuis gaat voelen op onze school en dat jouw manier van leren aansluit bij ons leerlingprofiel.  Voor alle middelbare scholen in Breda is de aanmeldprocedure hetzelfde. Deze is te lezen op de site van VO Breda.

Aanmeldavonden 7 en 8 maart 2023.

Op dinsdag 7 maart en woensdag 8 maart kunnen leerlingen van groep 8 zich komen aanmelden op het Orion Lyceum.
In onderstaand schema kun je zien op welk moment jij je kunt aanmelden:
Dinsdag 8 maart:
17.00-18.30 uur :
wanneer jouw achternaam begint met letters A t/m F
19.00-20.30 uur :
wanneer jouw achternaam begint met de letters G t/m L
Woensdag 9 maart:
17.00-18.30 uur:
wanneer jouw achternaam begint met de letters M t/m S
19.00-20.30 uur :
wanneer jouw achternaam begint met de letters T t/m Z
We hopen je op 8 of 9 maart te kunnen verwelkomen.

Tussentijdse
instroom

Procedure instroom zij-instromers:

Het Orion Lyceum neemt gedurende het lopende schooljaar geen leerlingen aan.

Indien een leerling interesse heeft voor het Orion Lyceum hanteren wij de volgende procedure:

1. Wij ontvangen graag de volgende bescheiden; VO-VO formulier van de school van herkomst, adviesrapport, laatste rapportcijfers, absentieoverzicht , evt. groeidocument (OPP) , evt. ondersteuningsbehoefte en vooraf ingezette  ondersteuningsmiddelen.

2. Na ontvangst van alle benodigde relevante informatie zal de aannamecommissie beoordelen of de leerling kan worden uitgenodigd voor een intakegesprek.

3. Na het intakegesprek zal de aannamecommissie beoordelen of de leerling plaatsbaar is en op de wachtlijst kan worden geplaatst.

4. Leerlingen die op de wachtlijst zijn geplaatst, moeten rekening houden met het feit dat pas aan het eind van het schooljaar bekend is wie geplaatst kan worden. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van de eventuele profielkeuze en de hoeveelheid maximale leerlingen in een klas.

Orion hanteert de volgende maximale groepsgrootte per leerjaar:
  • Leerjaar 1: 40 leerlingen
  • Leerjaar 2: 40 leerlingen
  • Leerjaar 3: 40 leerlingen
  • Leerjaar 4: 40 leerlingen
  • Leerjaar 5: 40 leerlingen
  • Leerjaar 6: 25 leerlingen

Leerlingen profiel

Je middelbare schooltijd gaat om veel meer dan een diploma. We willen graag dat je ontdekt wie je bent en wat je talenten zijn!

Het Rembrandtmodel past bij jou als je graag samenwerkt met medeleerlingen, maar ook zelfstandig kunt werken. Kies voor het Orion als je onderzoekend wil leren in leerateliers.

Informatieavonden

Leerlingen uit groep 8 van de basisschool staan samen met hun ouders voor een grote beslissing, namelijk de keuze voor een goede school voor voortgezet onderwijs. Niet iedere school is zomaar de juiste school voor een kind.

Voor leerlingen en ouders staan de volgende digitale voorlichting(en) gepland, waarvoor je je kunt aanmelden via onderstaande links.

Algemene informatieavond online

• 22 november 2022 van 19.00-20.00 uur
  • 17 januari 2023 van 19.00-20.00 uur

Informatieavond HB (hoogbegaafdheid) online

• 15 december 2022 van 19.00-20.00 uur

Heb je vragen dan kunt je deze stellen via de chat tijdens de uitzending of via info@orionlyceum.nl

Open Dag

Zaterdag 12 november 2022 is onze Open Dag en verwelkomen wij je graag op onze school.  Je kunt dan een kijkje nemen in de leerateliers en kennismaken met onze docenten. Leerlingen en docenten laten zien hoe onze leerateliers werken en hoe zij nu leren op niveau.

Graag tot dan!

Ben je nu al nieuwsgierig?

Via onderstaande link kun je via YouTube onze digitale Open Dag terugzien van 12 februari 2022

Orion Live 2022 – YouTube

Om alvast een kijkje te nemen op onze school, heb je de mogelijkheid om in VR door onze school te lopen. Via filmpjes kun je de school ontdekken en krijg je al een idee hoe onze school eruit ziet en wordt er het een en ander uitgelegd door leerlingen en docenten.

Schoolplein VR | Orion Lyceum

Proeflessen

Voor leerlingen uit groep 8 organiseert het Orion Lyceum op de volgende data proeflessen:

22 november 2022 van 15.00 – 16.30

15 december 2022 van 15.00 – 16.30 (speciaal voor HB leerlingen)

17 januari 2023 van 15.00-16.30

Tijdens deze proeflessen kun je als leerling nader kennis maken met de werkwijze op onze school en kijken of die bij je past.

Je kunt je via onderstaand knop online aanmelden en een voorkeur opgeven. Je ontvangt altijd via email een bevestiging.