en aanmelding

profiel

Proeflessen

en aanmelding

Nu je in groep 7 of 8 van de basisschool zit, mag je iets kiezen. Namelijk de school waar je straks een hele tijd verder gaat met het ontdekken en ontwikkelen van je talenten.

We willen jou op weg helpen door iets over de bijzondere kenmerken van onze school te vertellen. Misschien maakt het je nieuwsgierig om onze Open Dag eens te bezoeken. Leuk, je bent van harte welkom!

Je komt voor aanmelding bij het Orion Lyceum in aanmerking als je een positief havo/vwo-advies hebt van de basisschool.  Het is belangrijk dat jij je thuis gaat voelen op onze school en dat jouw manier van leren aansluit bij ons leerlingprofiel.  Voor alle middelbare scholen in Breda is de aanmeldprocedure hetzelfde. Deze is te lezen op de site van VO Breda.

Tussentijdse
instroom

Procedure instroom zij-instromers:

1. Het Orion Lyceum neemt gedurende het lopende schooljaar geen leerlingen aan.
  2. Leerlingen die aangemeld worden voor het volgende schooljaar worden op een wachtlijst geplaatst. Na een intakegesprek zal de aannamecommissie beslissen of een leerling plaatsbaar is, rekening houdend met de eventuele profielkeuze en hoeveelheid leerlingen in een klas.
Orion hanteert de volgende maximale groepsgrootte per leerjaar:
  • Leerjaar 1: 40 leerlingen
  • Leerjaar 2: 40 leerlingen
  • Leerjaar 3: 40 leerlingen
  • Leerjaar 4: 40 leerlingen
  • Leerjaar 5: 40 leerlingen
  • Leerjaar 6: 25 leerlingen

Leerlingen profiel

Je middelbare schooltijd gaat om veel meer dan een diploma. We willen graag dat je ontdekt wie je bent en wat je talenten zijn!

Het Rembrandtmodel past bij jou als je graag samenwerkt met medeleerlingen, maar ook zelfstandig kunt werken. Kies voor het Orion als je onderzoekend wil leren in leerateliers.

Centrale voorlichting

Leerlingen uit groep 8 van de basisschool staan samen met hun ouders voor een grote beslissing, namelijk de keuze voor een goede school voor voortgezet onderwijs. Niet iedere school is zomaar de juiste school voor een kind. Gelukkig kent het Bredase onderwijs een grote variëteit. Tijdens de Centrale Voorlichting presenteren alle Bredase scholen voor voortgezet onderwijs zich onder één dak. Dit biedt u de mogelijkheid in één avond kennis te maken met de diverse scholen en schooltypen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.vobreda.nl

Dinsdag 15 januari of woensdag 16 januari 2019 van 18.00 – 21.30 uur
op het Florijn College: Wilhelminasingel 33, Breda.

Alleen de groep 8 leerlingen uit Breda ontvangen via de basisscholen een uitnodiging hiervoor.

Open dag

Op zaterdag 9 februari van 10.00u tot 14.00u hebben we een open dag op het Orion Lyceum. We openen onze deuren voor leerlingen van groep 7 en 8 en hun ouder(s)/verzorger(s) die graag  de school willen ervaren en een indruk willen krijgen van hoe wij werken op het Orion Lyceum. De verschillende vakken presenteren hun werkwijze en er is gelegenheid tot het stellen van vragen.

Proeflessen

Voor leerlingen uit groep 8 organiseert het Orion Lyceum op 14 februari (19.00-20.30)  een avond waar een aantal proeflessen op het programma staan. Op die manier kunnen deze leerlingen nader kennis maken met de werkwijze op onze school en kijken of die bij hen past. Voor deze avond kun je je aanmelden via een inschrijfformulier dat te verkrijgen is op de Open Dag of via info@orionlyceum.nl.